Социално слаби пловдивчани от район Западен са принудени да пътуват до

...
Социално слаби пловдивчани от район Западен са принудени да пътуват до
Коментари Харесай

Закрита приемна праща социално слаби от Западен в Централен. Кметът Колев: Недопустимо е

Социално слаби пловдивчани от регион " Западен " са принудени да пътуват до регион " Централен ", с цел да бъдат обслужени. За казуса стана ясно по време на последната сесия на Общински съвет, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

От обстановката са наранени най-вече хората с увреждания, за които сходни пътувания са действително усложнение. Освен всичко обединената приемната в " Централен ", която се намира на бул. " Шести септември " е тясна и хората се тъпчат и блъскат, изключително когато се съберат повече едновременно.

" От години приемната беше на ул. " Русе ". Всички я знаят. Съгласен съм с недоволството, неловко е, основава се голям проблем. Недопустимо е да изпращаме хората от " Западен " в " Централен " ", описа за читателите ни кметът на регион " Западен " Димитър Колев. Той обаче разясни, че решението за избавление на пространствата и обединяване на двете приемни е на самото Социално подкрепяне.

" Аз не мога да разпоредя връщането на остарялото състояние, само че приказвах няколко пъти с шефа на " Социално подкрепяне " Надя Танева. Отговорът и всякога е, че няма задоволително хора, които да работят и по тази причина вършат сливането. "

" Нямаме физически потенциал, тъй като нямаме хора ", призна Танева, само че е безапелационна, че разновидността за взаимно обслужване не е несполучлив, също така всеки един пловдивчанин може да бъде обслужен и в централата на бул. " Руски " като хората с увреждания постоянно са с преимущество.

" Все отново и КАТ, и Национален осигурителен институт, и кметствата обслужват в една постройка ", разяснява тя. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР